Julegaveguide 2022 - Giv håndfarvet garn i julegave

Julegaveguide 2022 - Giv håndfarvet garn i julegave

November er ved at nå sin ende, og det er for mange tid til at tænke på hvad der skal under træet i år - og hvad er egentlig bedre end skønne hjemmestrikkede gaver eller måske nogle fine fed som modtageren selv kan have fornøjelse af at strikke? 

Jeg er ikke selv særlig meget til juleræset, og i min familie har vi faktisk skåret vældigt ned på julegaver de sidste par år. Vi har en gavecirkel for de voksne juleaften hvor vi trækker lod om hvem man skal give gave til - og dermed giver vi kun én gave hver og får én gave. Jeg elsker at gøre det må denne måde, for så er der ingen julegavestress og man kan lægge alt energi i at finde én rigtig god gave. Og vi holder stadig fast i traditionen om at åbne gaver juleaften.

Jeg har samlet nogle forslag til julegaver i tre priskategorier - 200 kroner, 600 kroner og 1200 kroner. - og så kan du jo enten selv gå i gang med at strikke, eller hvis det er en gave til en strikker, så giv bare feddene og lad modtageren få hele strikkeglæden med :-) 

Budget under 200 kr.

For 200 kr. kan du få et enkelt fed håndfarvet garn fra Nibe Garn - og det lyder ikke af meget, men for et enkelt fed á 100 gram kan der faktisk blive rigtig meget juleglæde!

Sokker i håndfarvet garn

Sokker er jo det allermest oplagte stykke hjemmestrik til jul. Hvis jeg skulle strikke et par, er der ingen tvivl om at jeg ville vælge et par Sunday Socks fra PetiteKnit. Med ét fed Merino Sock fra Nibe Garn kan du snildt ramme strikkefastheden og få et par tykke bløde sokker hvis du lægger garnet dobbelt og strikker med to tråde. Der er flere farver på Merino Sock, så den største udfordring blive næsten at vælge!

Se alle farver Merino Sock fra Nibe Garn lige her

Hue i håndfarvet garn

Du kan strikke Oslohuen fra PetiteKnit i mindste størrelse i ét fed Fine Merino eller Cloud, og jeg synes den ville være virkelig fin i farven Baby Blanket eller hvis der skal mere knald på, så When In Doubt Wear Pink. Du vil også kunne få en smuk hue i fx den blågrå Cloud / Rainy Day (og det vil nok blive den blødeste hue nogensinde!). Både med Cloud og Fine Merino skal du strikke med dobbelttråd. Du kan også strikke Oslohuen i én tråd Soft Merino.

Se alt Soft Merino fra Nibe Garn her

Der er mange andre lækre strikkeopskrifter på huer, fx Noble Beanie fra Mille Fryd Knitwear i Soft Merino eller Emils Hue fra Knitvik.com strikket i to tråde Fine Merino eller Cloud. 

Se alt Fine Merino fra Nibe Garn her

Vanter og håndledsvarmere i håndfarvet garn

Det er altid lækkert med at par hjemmestrikkede luffer, og her kan to gode bud være Vesterhavsvanter fra PetiteKnit i Fine Merino eller Cloud eller de fine Jovial Mittens fra Wiesteknit strikket i Soft Merino.

Det er også populært at strikke håndledsvarmere. Et bud kunne være de simple Penny Gloves, hvor man burde kunne ramme strikkefastheden med to tråde Cloud.

Tørklæde i håndfarvet garn

Det har været virkelig populært med de små tørklæder (eller charmeklude om man vil) her i efteråret. Med ét fed Cloud kan du få det lækreste bløde tørklæde i alpakka, silke og cashmere, som på ingen måde kradser, ja det er faktisk næsten som et lille kram på halsen. Opskrifter kunne være Sophie Scarf fra PetiteKnit, Scarf no 1 eller Scarf no 2 fra My Favorite Things Knitwear eller Lunas Tørklæde fra Knitvik.com

Se alle farver Cloud fra Nibe Garn her

Babystrik i håndfarvet garn

Med en lille mængde garn kan der sagtens blive meget til de små. Både Merino Sock og Fine Merino fra Nibe Garn er perfekt til babystrik, og med ét fed kan der sagtens blive til en lille sweater, romper eller huer og kyser. Vi har været rigtig glade for Monday Balaclava, Seaside Bluse og Monday Suit fra PetiteKnit. Den sidste har jeg selv strikket til min datter i Merino Sock / Baby Blanket, og den er virkelig blevet fin.

Der er også virkelig mange søde opskrifter fra Knitting For Olive - så mange at jeg næsten ikke kan pege nogen ud. Men begge garner rammer en strikkefasthed på ca. 28 masker på pind 3-3,5, så man kan faktisk næsten strikke alt med dem.

Monday Suit fra PetiteKnit
Find Merino Sock / Baby Blanket her

Scrunchies i håndfarvede garnrester

Det nemmeste lille projekt til dine håndfarvede garnrester. Der er gratis strikkeopskrifter på flere forskellige hos Knitvik.dk. 

Budget under 600 kr.

Her er også et par bud på tilbehør. Hvis du ikke strikker selv, men gerne vil give garn, så vil jeg anbefale at vælge tre fed af det samme garn. Tre fed håndfarvet Silk Mohair fra Nibe Garn ville fx være en rigtig fin gave hvor modtageren selv kan sætte noget garn til og få et godt strikkeprojekt ud af det.

Halsedisse i håndfarvet garn

Halsedissen er hybriden mellem at halstørklæde og en rullekravesweater og helt perfekt til at varme halsen til vinter. Med ét fed Fine Merino og ét fed Silk Mohair er der nok til fx Karl Johan-kraven fra Knitting for Olive. Det kunne også være den fine Bregne Krave, også fra Knitting for Olive, men strikket i Soft Merino og Silk Mohair i stedet. 

Se alt Silk Mohair fra Nibe Garn her

Sophie Shawl i håndfarvet garn

En større udgave af Sophie Scarf, et super nemt, flot og lækkert halstørklæde som jeg selv skal have strikket mig. Jeg vil strikke i to tråde Cloud - det blødeste garn med alpakka, silke og cashmere. Med 3 fed er der nok til den mellemste størrelse, og jeg tror jeg ville vælge farven Red Carpet, en rigtig julefarve der også holder til både efterår, vinter og forår. Opskriften finder du hos PetiteKnit.

Find Cloud / Red Carpet her

Budget under 1200 kr.

Hvis du har et budget på ca. 1200 kr, kan du godt få garn til en hel sweater. Hvis du vil give garnet i gave, kan du også vælge at give 6 fed og lade det være op til modtageren hvad vedkommende vil bruge dem til - så er der i hvert fald nok garn til et lækkert større projekt.

Monday Sweater

Indrømmet, jeg er lidt en sucker for Monday Sweater fra PetiteKnit. Den er bare så god i sin pasform som en basissweater og virkelig god til håndfarvet garn hvor farverne rigtigt kan komme til sin ret. Med en basic sweater model kan man godt gå lidt amok med farverne. Og så vil jeg påstå at lige netop Monday Sweater vil falde i de flestes, hvis ikke alles smag.

Min egen Monday Sweater er strikket i 3 fed Fine Merino og 3 fed Silk Mohair fra Nibe Garn, begge i den smukke efterårsfarve Offseason. Personligt synes jeg sagtens efterårsfarverne holder ind i vinteren, men der er faktisk også flere alternativer til andre garntyper. Det har jeg skrevet et andet indlæg om:

Læs mit blogindlæg om garnforslag til Monday Sweater lige her

Se farven Offseason på fem forskellige garnkvaliteter her 

Brug for hjælp?

Det her var bare et lille udpluk af forslag til julegaver. Der er rigtig mange flere muligheder, derude, og er du i tvivl om hvordan du kan bruge håndfarvet garn, så kontakt mig. Husk at jeg altid meget gerne hjælper med fx beregning af garnforbrug, om strikkeopskriften passer til garnet eller der er noget du mangler, bare skriv til mig her :-)

Tilbage til blog

Indsend en kommentar