Garnforslag til Monday Sweater

Garnforslag til Monday Sweater

I sidste uge tog vi hele familien med i sommerhus til nogle dages ren afslapning. Jeg var så heldig at min mormor nåede at turbostrikke en rigtig lækker Monday Sweater til mig som jeg kunne varme mig i hele ugen. Jeg vil gerne vise jer min udgave og give nogle forslag til andre garnkombinationer.

Monday Sweater fra PetiteKnit er en rigtig god basis sweater strikket på pind 4 oppefra og ned med vendepinde i nakken og raglanudtagninger, og med sit enkle design i glatstrik er den virkelig helt perfekt til håndfarvet garn hvor farvespillet rigtigt kommer til sin ret. 

Min Monday Sweater er strikket i én tråd Nibe Garn Fine Merino og én tråd Nibe Garn Silk Mohair, begge i farven Offseason. Den kombination giver det smukkeste efterårsgule farvespil, men der er jo vildt mange andre farvekombinationer som jeg også kunne ønske mig en sweater i - for ikke at nævne andre fine garnalternativer hvis man fx ikke er til to tråde eller ikke vil strikke i mohair garn.

Håndfarvet Fine Merino og Silk Mohair

Det oplagte valg er at strikke Monday Sweater i Fine Merino og Silk Mohair, hvilket matcher originalgarnet i opskriften. Jeg elsker at gå all in på håndfarvet garn, og lige nu ville mine favoritter til endnu en Monday Sweater være den fine blå Rainy Day eller den sarte lilla og rosa Baby Bubble. Garnforbruget med denne kombination svarer til garnforbruget i opskriften.

Se alt Fine Merino her og Silk Mohair her

Monday Sweater i én tråd

Man kan sagtens strikke en smuk Monday Sweater i bare én tråd håndfarvet merinogarn. Nibe Garn Soft Merino er det perfekte garnalternativ hvor jeg rammer strikkefastheden på 21 masker med pind 4. Denne version er selvsagt uden mohair, og den er stadig rigtig blød.

Se alt Soft Merino her

Det blødeste garn

Hvis man ønsker sig en rigtig dejlig blød og varm sweater, synes jeg man skal vælge garn med alpakka. Ved at erstatte Fine Merino med Cloud og Silk Mohair med Brushed Alpaca får man noget nær den blødeste og mest vamsede kombination man kan forestille sig.

Se alt Cloud her og Brushed Alpaca lige her

Vil du også strikke Monday Sweater?

Hvis du strikker din Monday Sweater i håndfarvet garn fra Nibe Garn, vil jeg elske hvis du deler det med mig på Instagram ved at tagge @nibegarn - og husk at jeg altid gerne vil hjælpe med garnkombinationer, beregning af garnforbrug og andre ting. Bare kontakt mig :-)

Tilbage til blog

Indsend en kommentar